“Tuinzigt 2021”

locatie specifieke tentoonstelling in de wijk Tuinzigt in Breda


In de zomer van 2021 plant Wo Meine Sonne Scheint een locatie-specifieke tentoonstelling in de wijk Tuinzigt

Het aanstaande tentoonstellingsproject richt zich op de gevels/ramen en de voor deze wijk kenmerkende voortuinen. op dit moment zijn op zoek naar geïnteresseerde wijkbewoners die een kunstwerk thuis zouden willen hosten. In goed overleg zal een voor dit project uitgenodigde kunstenaar de gelenheid krijgen een locatiespecifiek kunstwerk te ontwikkelen.

Met het project willen wij de scheidslijn tussen het publieke en private opzoeken en de kunst een verbindende rol laten spelen. De corona-pandemie maakt eens te meer duidelijk dat de private en publieke ruimte niet als vanzelfsprekend in elkaar overgaan.
Ironisch ingegeven door de huidige contact-beperkingen zien we in de voortuin een symbolische contactzone waar ontmoetingen tussen mensen kunnen plaatsvinden. De voortuin of gevel als hybride zone tussen privé en publiek, de tuin als visitekaartje waaraan een voorbijganger kan aflezen wie er woont. De stadse voortuin wordt vaker gebruikt als zitplaats om niet-geplande ontmoetingen mogelijk te maken en een oogje (voor elkaar)in het zeil te houden. Ook kunstwerken kunnen functioneren als een metaforische contactzone. Een middel dat verschillende mensen, groepen, interpretaties, meningen bij elkaar kan brengen – tot gesprek kan aanzetten.

Vragen of interesse om mee te doen? Schrijf ons op info@womeinesonnescheint.com!

Tuinzigt, 2020, foto: Bas Keletaars